Om partikelfilter

Vad är ett partikelfilter?

partikelfilterPartikelfilter kallas den konstruktion som avskiljer partiklar från avgaserna på en dieselmotor. Det sägs att uppemot 99,9% av partiklarna kan tas bort!

Vad är detta för partiklar?

Dieselpartikeln består av kolväten som kommer från bränslet och smöroljan, vanligt kol och därtill gottigheter som svavel och aska. Saker som vi väl inte vill ha ut precis hur som helst, alltså.

Regenerering av partikelfilter

Partikelfilter måste regenereras regelbundet. Det kan ske passivt under normal körning (tex med hjälp av tillsatser i bränslet) eller aktivt (tex med hjälp av extra bränsleinjektion) där temperaturen i filtret höjs på lite olika sätt. Ett partikelfilter kan även vara belagt med katalytiskt material. Målet här är att oxidera kväveoxid.
Läs mer på wikipedia 🙂

Om man saknar partikelfilter på sin gamla diesel?

partikelfilterIdag finns det aktiva partikelfilter som du kan eftermontera på din gamla bil om det saknade filter i sitt ursprungsutförande.

Var hittar jag partikelfilter till MIN bil?

Det absolut enklaste sättet att snabbt, enkelt och dessutom billigt hitta ett dokumenterat BRA partikelfilter till DIN bil är, tycker vi såklart, att ramla inom avdelningen för partikelfilter på Hova.com. Där hittar du direkt alla de sot- och partikelfilter som saluförs.

För att göra det ännu enklare för dig att hitta rätt har vi gjort som så att du bara behöver skriva in din bils registreringsnummer (eller leta upp din bilmodell) på sajten, så visas alla filter som passar DIN bil automagiskt. Du behöver alltså inte sitta och leta halva dagen och läsa hundratals rader tekniska specifikationer och liknande – det har vi redan gjort åt dig!

Varför denna sajten?

Varför har du hittat denna sajten, Hova-Partikelfilter.se, då? Vad ska den vara bra för?

Hova-Partikelfilter.se – denna sajten – syftar till att göra det så enkelt det bara går för den som letar ett modellanpassat partikelfilter att inte bara hitta ett partikelfilter utan dessutom hitta RÄTT partikelfilter. Via denna sajten underlättas det ytterligare att hitta rätt i det enorma sortiment av bildelar som saluförs av oss på Hova.Com och genom att exempelvis ramla in här gör att man ännu enklare hittar rätt direkt. På denna sajten har vi dessutom ytterligare information om partikelfilter för den som är lite nyfiken på vad det är för partiklar som tvunget ska filtreras och på hur det går till.

Hör av dig?

Skulle du trots allt inte hitta det filter Du letar efter – hör av dig! Vi hjälper dig mer än gärna 🙂

Lycka till och välkommen in!